Competitie te Bredene U11

Het judoseizoen is weer begonnen en zo ook zijn de competities terug van start gegaan. De wedstrijd in Bredene is de eerste waar één van onze judoka’s aan deelnam. Na de vakantieperiode was het toch wel even wennen en moest Hannes terug wat in zijn competitieritme komen.

Zijn eerste kamp was tegen een ietwat zwaardere tegenstander, een moeilijk begin dus. Na zelf veel aan te vallen en vol inzet te kampen volgde helaas een cruciale counter waarbij de tegenstander de overwinning kon grijpen.

De tweede kamp werd op heel spijtige wijze verloren: Hannes verloor evenwicht naar voren toe en probeerde zich recht te houden door steun te zoeken aan de benen van de tegenstander, een natuurlijke reflex. Vermits het vastpakken van de broek  in het moderne judo een hansoku make oplevert, verloor hij hierdoor de kamp.

Bij de derde en laatste kamp kon Hannes dan toch zijn eerste overwinning van het seizoen binnenhalen met een mooie ipponscore. Het is een knappe prestatie om na wat tegenslag toch te volharden en te winnen. Dit beloofd voor de volgende wedstrijden waar we vol spanning naar uitkijken.