Competitieverslag U9/U11/U13/U15

Op zaterdag 18/04 en zondag 19/04 ging de competitie voor U9/U11/U13/U15/U18 en de ploegencompetitie door. Het was de eerste maal dat er een van onze judoka’s meevocht bij de U9-leeftijdsgroep. Onze jongste judoka Stan heeft een goede prestatie neergezet en kon in zijn beide kampen de hele tijd uitvechten. Helemaal niet slecht voor een eerste tornooi. De medaille was dan ook een terechte beloning voor zijn prestatie (zie foto hieronder).

In de U 11 was het dan de beurt aan Ramzan om de club te vertegenwoordigen. Ramzan had een topdag en kon al zijn wedstrijden met een ippon-score winnen. De eerste wedstrijd was in minder dan 7seconden gewonnen. En in de wedstrijden erna heeft hij ook getoond dat hij niet enkel rechtstaand sterk is, maar ook op grond heel wat in huis heeft. Een mooie omkanteling en meteen naar houdgreep, dat is wat we graag zien als coaches.

Valid had het in de U13 niet zo gemakkelijk, maar kon wel twee van zijn drie wedstrijden winnen. De eerste kamp kon hij winnen met 2 yuko’s. In zijn tweede gevecht liet hij zich helaas door zijn tegenstander verrassen, maar dit heeft hij mooi herpakt in zijn derde wedstrijd waar hij met een morote-seoi-nage een ippon-score kon binnenhalen.

Bij de U15 lag de lat heel hoog en dat heeft Rizvan ondervonden. Hij heeft nochtans zijn best gedaan, en vaak kwam hij maar net iets te kort of liep het met de afwerking wat mis. Zeker de mooie tani-otoshi waarbij hij in de val niet genoeg op zijn zij draaide en hierdoor het punt naar de tegenstander ging was heel jammer. Maar vermits hij nog niet zo heel veel wedstrijden heeft meegevochten, zijn we er zeker van dat dit hem de volgende keer niet meer zal overkomen.