Examens december 2015

De examens van december voor groep 1 en groep 2 zijn voor de meesten reeds achter de rug. Voor sommigen die wegens omstandigheden nog geen examen konden doen, zullen deze pas later plaatsvinden. De reeds afgenomen examens zijn vrij goed verlopen, al zijn er bij iedereen nog wel enkele puntjes waar aan gewerkt kan worden.

Bij groep 1 waren de meest voorkomende fouten dat de Japanse naamgeving nog niet volledig gekend was, dat er bij het inkomen te weining contact was, er niet diep genoeg gezakt werd of dat de positie van de voeten niet helemaal correct was. Een beetje bijsturing van de coaches heeft hierbij geholpen en hopelijk onthoudt iedereen de feedback voor de volgende examens. 

Bij groep 2 was de naamgeving wel goed gekend en gingen de worpen een stuk vlotter. Dit is ook uitermate normaal omdat jongvolwassenen/volwassenen sneller en meer kunnen bijleren dan kinderen. Daarnaast zijn de lessen van groep 2 dubbel zo lang en zowel inhoudelijk als fysiek een pak zwaarder dan deze bij de eerste groep. Er worden onder andere vele toepassingen en variaties op grond gezien en combinaties en overnames rechtstaand. Er waren hier en daar een paar kleine werkpuntjes, deze zullen in de komende lessen zeker aangepakt worden. 

Iedereen die examen heeft afgelegd: van harte gefeliciteerd met het behalen van een hogere graad. Voor de rest nog veel succes met het oefenen voor de komende examens. Voor diegenen die deze keer geen examen hebben kunnen doen omwille van het respecteren van de wachttijden:  de echte kennis en vaardigheden van een judoka worden niet bepaald door de kleur van band die de judoka heeft, maar vooral door zijn ingesteldheid, motivatie en leergierigheid en uiteraard door veel te oefenen. 

Prettige feestdagen aan allen en tot volgend jaar ;).