Open van Brabant

Vandaag, 27 september 2014, was er de Open van Brabant in Tervuren. Rizvan en ikzelf hebben meegevochten in respectievelijk de -46kg (U15) en de -66 kg (U21+).

Voor Rizvan was het zijn eerste judowedstrijd. Hij kon meteen zijn eerste gevecht winnen en is dus heel goed van start gegaan. Bij het tweede gevecht maakte hij onbewust een kleine fout door de broek van zijn tegenstrever vast te nemen. Hierdoor hij werd hij helaas voor die wedstrijd uitgeschakeld. Jammer, want hij domineerde het gevecht en stond met een wazari-score voor. In het laatste gevecht, de kamp voor de derde plek liet Rizvan zich verrassen. Hij verloor met een ippon en doordat Rizvan de aanval helemaal niet had zien aankomen kwam hij minder goed neer. Zo heeft hij een blessure aan de onderrug opgelopen. We hopen dat dit snel weer beter is!!!

Voor mezelf was de eerste wedstrijd wat tegengeslagen. Na een verkeerde reflex kwam ik tegen de schouder van de tegenstander terecht en werd ik meteen verrast door een ippon. Een bloedneus was wel het gevolg… Het tweede gevecht ging wat vlotter. Daarin kon ik winnen met een ippon. In het gevecht voor de derde plek waren er voor zowel voor mij als voor de tegenstander kansen. De tegenstander kon een van mijn aanvallen overnemen met een uchi-mata en kon zo verdiend de overwinning binnenslepen.