Provinciaal Kampioenschap Vlaams-Brabant jeugd (Zaventem)

Op 23 januari 2016 vond het provinciaal kampioenschap voor de jeugd (U15/U18/U21) plaats in Zaventem. De club kodokan Tienen had 4 judoka's die meestreden om provinciaal kampioen van de provincie Vlaams-Brabant te worden. Jasper vocht mee in de categorie -46kg (U15), maar moest wegens een blessure na de eerste kamp opgeven. Marnik en Adam die respectievelijk in de -55kg (U18) en -60kg (U18) meekampten, hadden zeer sterke tegenstanders en konden helaas hun droom niet verwezenlijken. Toch hebben ze beiden hun uiterste best gedaan en lieten ze zien dat er genoeg potentieel is om in de toekomst zeker een podiumplaats te kunnen halen.

Valid die meevocht in de -55kg (U15) kon zijn droom wel waarmaken en werd op magnifieke wijze kampioen van Vlaams-Brabant in zijn categorie. Na de twee eerste voorrondes vlot door te komen, kwam hij in een bloedstollende finale terecht. Hierin kwam hij eerst achter te staan met een wazari na een tomoe-nage van de tegenstander. Gelukkig hield Valid het hoofd cool en kon hij terugkeren door eerst een yuko te scoren en vervolgens ook nog eens een wazari-score te behalen.

Het bestuur en de coaches van de judoclub kodokan Tienen zijn zeer trots op de prestaties van hun judoka's en hopen dat Valid ook op de Vlaamse kampioenschappen een podiumplaats kan behalen.